Publicat el 23/02/2022

Creixement personal: Donem gràcies

Un senyal inequívoc del nostre grau de consciència és la nostra capacitat d’agrair. Agrair vol dir ser conscients de tot allò de bo que ens arriba. Massa sovint, però, passem per la vida sense adonar-nos de tot el bé que ens envolta, perquè estem massa centrats en tota la vessant negativa que ens arriba a través de tots els mitjans de desinformació massiva.

La capacitat d’agrair és, doncs, un hàbit a adquirir si volem viure en pau i satisfets. I, com tots els hàbits, requereix un entrenament minuciós, diari i persistent. L’agraïment, juntament amb la respiració, és allò que ens situa plenament en el moment present que, com sabeu, és l’únic moment que existeix.

Si us adoneu que el mot «gràcies» forma una part minsa del nostre vocabulari, cal posar fil a l’agulla per emprar-lo tan sovint com puguem. En realitat, a la nostra vida, tenim una infinitat d’ocasions per agrair i, si volem ser justos, hem d’aprendre a tenir aquest mot sempre a flor de llavi. Les persones que no el fan servir es condemnen, elles mateixes, a la tristor i al sentiment de soledat.

Per potenciar aquest hàbit, podem fer una llista i tenir-la a la tauleta de nit per, abans d’adormir-nos i abans de llevar-nos, llegir-la; així, almenys dues vegades al dia, prendrem consciència d’allò que ens fa bé.

La llista pot ser llarga, curta, sempre la mateixa o podem anar variant-la en funció dels esdeveniments; la qüestió fonamental és que de mica en mica el mot «gràcies» vagi formant part del nostre vocabulari i el portem sempre al cor.

A tall d’exemple, us faig un llistat d’agraïments, per si us pot fer servei:

 • Gràcies pel do de la vida.
 • Gràcies pel do de la salut.
 • Gràcies per tots els angelets que m’arriben per fer-me la vida fàcil.
 • Gràcies pels amics que estimo i m’estimen.
 • Gràcies per la família que sempre m’ha donat suport.
 • Gràcies per tenir una casa confortable on puc aixoplugar-me.
 • Gràcies per l’aigua calenta que raja com un miracle de totes les aixetes.
 • Gràcies per la llum que m’il·lumina només prement un interruptor.
 • Gràcies pels aliments que tinc a l’abast.
 • Fet això, tindreu necessitat d’una segona llista, que també és bo que feu:
 • Desitjo amor, pau i assossegament per a tots els angelets de la meva vida, per als amics, per a la família, per a aquells que passen una malaltia, per a tots els que viuen privats del més essencial, per a tots aquells que fugint de la guerra i a la recerca d’un futur deixen la pell a la Mediterrània, per als ancorats en la negativitat i per a aquells que no tenen encara la capacitat d’agrair. Amén.

 

Regina Ferrando i Ferran
Trobaràs els escrits publicats
amb anterioritat a:
reginaferrando.simplesite.com
blocs.mesvilaweb.cat/regina-ferrando
regina@reginaferrando.cat

Deixa un comentari