Dona-li un toc càlid a l’estil nòrdic | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/10/2019

La decoració escandinava porta trepitjant fort des de fa ja uns anys i sembla que encara té corda per a estona. En aquests països la major part de l’any la llum natural és escassa, així que les característiques més essencials d’aquest estil van sorgir com una forma de contrarestar la manca de claredat. Per això en els seus ambients predominen sempre els colors clars, unes tonalitats que tenen el desavantatge de crear estances més fredes i impersonals. Per evitar-ho, es poden prendre una sèrie de mesures:

Els colors. El blanc és el color omnipresent d’aquest estil i es combina amb el beix i el gris. Tanmateix, es pot complementar amb altres tonalitats per trencar la fredor. Els taronges, verds i vermells aporten calidesa i es poden afegir mitjançant complements tèxtils i decoratius.

La fusta. No només en sòls, parets i mobles, sinó també en tot tipus de complements com portaespelmes o accessoris de taula. Les varietats més habituals són les clares, com el faig o el bedoll, ja que contribueixen a crear un ambient càlid i casolà.

Els tèxtils. Els coixins de pèl, les mantes i les catifes amb diferents entramats, textures i colors aporten calidesa i acoloriment. Per multiplicar la claredat s’han d’evitar les teles atapeïdes en cortines. Quant a les estovalles i els entapissats, s’han de triar fibres naturals com el cotó o el lli.

La il·luminació. La llum blanca crea un ambient més neutre, per tant cal apostar per llums grogues i establir diversos punts de claror. També és poden col·locar espelmes i utilitzar cortines i cortinetes per matisar la llum natural. Així es crearan combinacions de colors que aportaran calidesa a l’ambient.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari