Publicat el 16/07/2021

La metatarsàlgia és una afecció que produeix dolor i inflamació en la bola del peu (metatars). Es pot patir aquesta afecció per la realització d’activitats esportives com córrer o saltar, així com per deformitats del peu o per portar sabates que no estiguin adequades a la mida, entre altres causes.

Segons informa la Clínica Mayo, no sol ser un problema greu, però pot provocar molèsties en no permetre caminar adequadament. I si no es tracta, pot dur a situacions més complexes.

Tractaments casolans com aplicar-se gel i descansar amb freqüència alleugen i ajuden. També es poden fer servir sabates adequades per minimitzar l’impacte.

Entre els símptomes hi ha un dolor fort, continu i intens en la bola del peu, la part de la planta just darrere dels dits; un dolor agut i punxant, la sensació de tenir una pedra a la sabata, que augmenta en córrer, doblegar el peu o caminar i millora quan es descansa. Per prevenir-ho es recomana a les persones que facin esport, especialment d’alt nivell, i que estirin bé els peus abans i després de l’activitat.

Es pot donar el cas que els peus et facin mal puntualment. Tot i així, si passats alguns dies encara sents un dolor intens sense cap millora, no ho dubtis: parla amb el teu podòleg.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari