Publicat el 18/11/2023

Dolor de mandíbula per estrès: com evitar-lo.

 

El que es coneix com a estrès mandibular consisteix a fer grinyolar les dents tant de dia com de nit, la qual cosa fa que es danyi la boca, la superfície dental i la salut en general.
Segons apunten els entesos, les derivacions d’aquest trastorn poden ser mals de cap i de coll i, en cas de màxima gravetat, poden acabar causant danys irreversibles a les dents. És per aquest motiu que recomanen aprendre a relaxar la mandíbula com a base important per evitar molts dels efectes que provoca aquest mal hàbit.

I és que les persones que pateixen estrès i ansietat tendeixen a prémer la mandíbula, i això comporta dolor a diferents parts de la cara, a més de provocar altres conseqüències, com la mala alineació de les dents o fins i tot la inflamació de les articulacions.

L’estrès de mandíbula es relaciona amb el que es coneix com a bruxisme, que és l’hàbit de tensar la mandíbula i fer grinyolar les dents amb la fricció i que sol fer-se mentre es dorm. En els nens és molt freqüent.

Entre els consells que es donen per evitar aquesta problemàtica hi ha el de relaxar la mandíbula, així com anar al dentista perquè determini què està passant i apliqui el tractament necessari, com les fèrules de descàrrega, per exemple.

D’altra banda, també es poden fer exercicis per relaxar la musculatura de la mandíbula i evitar una possible lesió. Per exemple, col·locar el puny sota la barbeta i impulsar cap a dalt mentre amb la mandíbula s’empeny cap avall, mantenint les dents i els llavis una mica separats; treure la tensió a la boca i la mandíbula col·locant la punta de la llengua en el paladar i tocant-la amb les dents; amb la boca ben oberta, moure cap endavant i enrere, lentament; o, fins i tot, estirar les cervicals. Tot i això, val més no fer aquests exercicis sense l’assessorament adequat d’un professional.

Redacció La Clau

Deixa un comentari