Doctor Strange | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/11/2016

INTERPRETACIÓ 
Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Benjamin Bratt
DIRECCIÓ Scott Derrikson
DURADA 115 min
GÈNERE Fantàstic / Aventures

Ja ho podem dir. Marvel Studios ha aconseguit una fita gairebé impossible. No només ha creat un riquíssim univers mitològic, sinó que a més a més ha aconseguit que les seves pel·lícules es puguin veure de manera independent… sense que això anul·li la correlació que tenen entre elles. Una sèrie de treballs amb un complex entrecreuament de fils argumentals que no impedeix que cada una d’elles tingui una identitat pròpia. Dit en poques paraules, el treball de Marvel Studios pot resumir-se com un grapat de pel·lícules autoconclusives que agraden a l’espectador aficionat i arrosseguen a una divertida muntanya russa a l’espectador desinteressat en la matèria superheroica.

Així com el darrer treball de Marvel (Capitán América: Civil War) ens regalava el clímax ideal per al conjunt d’històries que s’entrecreuen al llarg de les aventures de la franquícia, la nova proposta de la Casa de les Idees (Cinematogràfiques) ens porta una història que destaca per la seva peculiar identitat. Un esdeveniment semblant al que vam presenciar l’any 2014 amb el (fantàstic) doblet conformat per Capitán América: El soldado de invierno i Guardianes de la galaxia: una pel·lícula que amplia i renova la «marca de la casa» i una altra que es distingeix per la seva autonomia i per presentar un univers tan propi com absorbent.

És realment admirable que una productora coneixedora d’una fórmula comercial tan efectiva refusi repetir clixés amb tanta fermesa i demostri un interès tan sincer per explicar noves històries i treballar amb nous personatges. Doctor Strange és una pel·lícula que beu de múltiples fons (des de Matrix fins a Origen, passant per la naïf mitologia moralista de Harry Potter), que llueix cada una de les seves influències amb orgull i tendresa però que destaca per brillar amb la seva pròpia llum. Plena d’encerts estètics (com l’espectacular rotació d’edificis de les ciutats —que fa pensar en Origen—) i carregada d’escenes d’hipnòtica imaginació (com els accelerats viatges astrals del protagonista o la dinàmica seqüència en què el personatge adquireix la mítica capa), Scott Derrickson dibuixa una aventura vertiginosa i sensorial.

Però el millor de tot és aquesta sensació d’haver visionat un clàssic instantani, una d’aquelles pel·lícules d’aventures per a tots els públics que destaca per ser, més enllà de la seva condició genèrica o de l’aglomerat cinematogràfic de què forma part, una bona pel·lícula. Una d’aquelles que atrapa des del primer minut i que convida l’espectador a que se submergeixi en el seguit de trepidants aventures que la conformen; que potser no passarà a la història per la seva transcendència o innovació, però que és garantia d’una fantàstica estona d’entreteniment.

 

Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala
www.cinemaldito.com

 

On veure la pel·lícula

Deixa un comentari