Publicat el 22/10/2020

A l’hora de dissenyar una cuina hi ha diversos factors a tenir en compte: electrodomèstics, aigüera, fogons… El més important, però, són els mobles i la seva distribució. Per no perdre’s entre tantes decisions, és primordial tenir les idees clares i seguir uns passos concrets que assegurin treure el millor rendiment depenent de les necessitats i gustos.

Definir idees
Per dissenyar una cuina, el primer és pensar en el disseny i distribució, si es vol prioritzar algun element en concret, com per exemple si optem per una cuina amb illa. A més de tenir en compte l’emmagatzematge i la superfície de treball, hem de determinar l’estil: rústic, minimalista, clàssic…
És molt important tenir clar quins materials volem utilitzar i si volem combinar-los (fusta, vidre, fòrmica…).
Finalment, abans de dissenyar l’espai cal tenir en compte les mesures. No exclusivament les de paret, sinó també mesures com: buits, angles, finestres, alçària…, i connexions (aigua, llum, etc.), per treure’n el millor partit.

Disseny de planta
El disseny de la planta dependrà de l’espai disponible i de la distribució: cuina en L, lineal, en doble línia, en U, en G (com l’U però amb barra), amb illa… Les opcions són molt variades.
La cuina en L és de les més populars per la seva adaptabilitat. En canvi, les cuines amb illa requereixen espais amplis i estances obertes.

Selecció de mobles i electrodomèstics
Per poder decidir la col·locació dels elements, primer caldrà pensar quin tipus de mobiliari necessitem i quins electrodomèstics volem. És el moment de decidir quant d’emmagatzematge ens cal i les mesures dels electrodomèstics.
Pel que fa als electrodomèstics, caldrà triar els que millor se’ns adaptin i si els volem de lliure instal·lació o bé emplafonables per aconseguir un espai més compacte i harmoniós.

Distribució de mobles i electrodomèstics
Un cop analitzat l’espai disponible, necessitats i preferències, és el moment de combinar mobles i electrodomèstics.
En una cuina es diferencien 5 zones:
Cocció
Preparació
Rebost
Aigüera
Emmagatzematge

Sobre/taulell
Finalment, i no per això menys important, cal triar el material de la superfície de treball. Hi ha moltes possibilitats: fusta, Silestone, granit…, cadascuna amb els seus pros i contres. En el cas de necessitar molt espai de treball i voler una barra addicional, caldrà planificar-ho en punt de planta de la cuina.

 

All Wood Interiors

Deixa un comentari