Publicat el 30/04/2020

En el món del disseny d’interiors i l’arquitectura sempre hem de tenir present la sostenibilitat, el medi ambient i la revolució de l’eco-friendly. És un món on ens demanen innovació, nous materials, originalitat en textures, colors i acabats, però en el sector som totalment conscients que som nosaltres els qui creem i dissenyem els espais on vivim, el nostre entorn, i és per això que n’hem de tenir cura.

Els materials són unes de les eines més importants per dur a terme un bon projecte sostenible. Per sort, les fibres naturals segueixen en plena expansió en el món del disseny, i continuen completant els interiors amb encert i amb un impacte ecològic mínim. Les fustes recuperades, el cànem, la fusta de rotang, el jute i el vímet són considerats els materials orgànics més en tendència en decoració, i és per això que es consoliden en forma de tèxtils orgànics, mobles reciclats i revestiments naturals a les nostres llars.

Enmig de la revolució del plastic-free s’imposa a la llar la consciència de reciclar i reutilitzar, reduint l’ús del plàstic a la nostra vida quotidiana en la mesura del que sigui possible, i això implica, per exemple, l’aposta per les bosses de roba per anar a comprar o transportar objectes, els estris i la vaixella de bambú per als més petits de casa o utilitzar a la cuina recipients de ceràmica o vidre.

És cert que no podem desfer-nos de tot el residu generat ni evitar-lo al cent per cent, però sí podem tenir com a prioritat l’ús de materials eficients, reciclables, reutilitzables i no contaminants. Podem apostar pel vidre o la fusta per crear els nostres propis mobles reciclats; el resultat pot ser molt interessant, sense deixar de banda que estaríem creant una peça única per a la nostra llar. Podem dissenyar un quadre artístic amb trossos de fusta que tinguem o trobem per casa o a la platja: quedarà espectacular a la paret de l’entrada! O una taula auxiliar feta amb un tronc de fusta massissa i un vidre reciclat a sobre, una obra d’art de la qual siguem nosaltres els autors.

Mai no és tard per a un canvi de consciència.

 

­­LIGHTHOUSE. Interiorisme i decoració.
Vilassar de Mar
www.lighthousedeco.com

Deixa un comentari