Publicat el 12/07/2021

Itàlia és mundialment coneguda per ser el bressol de la moda. Però la seva relació amb el disseny va més enllà, ja que aplega totes les seves facetes: creativa, industrial, artística… Aquesta distinció es fa extensible a l’interiorisme, on l’estil de decoració italiana destaca per ser la seva qualitat, creativitat i una concepció gairebé arquitectònica.

Els ambients relaxats amb aire mediterrani són els que més ens inspiren a l’hora de cercar la decoració d’estiu. Per això és bona idea fixar-nos en el mobiliari del país veí, que no només es caracteritza per estar a l’avantguarda del disseny, sinó que s’inspira en les formes orgàniques i harmòniques de la natura.

En l’actualitat, els dos estils de disseny de mobles italians més populars són el toscà i el contemporani. El primer utilitza fustes locals de la Mediterrània, en especial la noguera i el pi, amb detalls en cuir, ferro o coure. El contemporani combina línies fortes i corbes en formes ergonòmiques, funcionals i que estalvien espai.

Incorporar mobles italians a la decoració és una manera de dur a les nostres llars tant el món clàssic com la modernitat. Es tracta d’un estil que integra les decoracions toscana i mediterrània per aconseguir espais acollidors, harmònics, elegants i, sobretot, funcionals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari