Diari d’un llibreter | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/08/2019

Traducció: Mar Vidal / Autor: Shaun Bythell / Editorial: Viena Edicions

«Quan vaig comprar The Book Shop l’any 2001 tenia una vaga idea sobre el funcionament d’una llibreria. No s’ha acomplert cap de les meves expectatives. Dia rere dia em sorprenen les preguntes que em fan els clients i les seves càbales sobre la gestió del negoci. Per la llibreria desfila el ventall més ampli de l’espècie humana: n’hi ha que regate­gen, d’altres ens recomanen llibres amb passió; uns són espectacularment mal educats, d’altres ens expliquen la seva vida i intenten conèixer la nostra… En aquest diari es narren algunes de les converses més memorables».

Shaun Bythell, propietari de la llibreria de segona mà The Book Shop, la més gran d’Escòcia, retrata en aquest diari hilarant l’activitat de l’establiment al llarg d’un any, fixant-se especialment en els seus excèntrics treballadors i els seus no menys sorprenents clients. Però, encara que a totes les pàgi­nes es respira humor escocès, aquest diari vol ser sobretot una reivindicació, una defensa del petit comerç davant la força incommensurable del gegant del capitalisme actual.

Shaun Bythell. L’any 2001 va comprar The Book Shop, la llibreria de segona mà més gran d’Escòcia, un paradís per als amants dels llibres situat en una casa georgiana al poble de Wigtown, arran de mar. Des d’aleshores la seva passió pels llibres i la llibreria no ha deixat de créixer, a un ritme més o menys equiparable al de la seva desesperació pel futur que intueix que té al davant. A més, és un dels cofundadors del Festival de Wigtown, un dels esdeveniments literaris més estimats del Regne Unit, que durant deu dies atreu milers de visitants i que ha rebut nom­broses distincions i reconeixements.

Deixa un comentari