Publicat el 29/05/2013

Cada vegada hi ha més persones que estan en contra de l’actual política de la por. A poc a poc s’adonen, que totes les informacions, que expliquen les misèries d’un sistema capitalista infrahumà, que neguen l’existència d’alternatives possibles, pretenen aconseguir que la gent no pensi i accepti resignadament tots els mals que han de patir. Això és del tot inacceptable i rebutjable.

Segons el monjo budista Thich Nhat Hank “Necessitem una espècie de despertar col·lectiu. Hi ha entre nosaltres homes i dones que estan desperts, però no n’hi ha prou, la majoria de la gent encara dorm”. Aquesta reflexió hauria de ser suficientment motivadora per despertar una societat que encara no ha pres consciència, que és necessari, imprescindible, buscar un sistema millor que l’actual, en benefici propi i de les properes generacions. Per tot això estimem que cal apostar per un nou model de societat, la creació de la qual requereix grans dosis de creativitat i un replantejament radical dels seus valors més significatius.
Està bastant clar, que la independència de Catalunya pot ser un primer pas, necessari per avançar cap aquest nou model de societat, cosa que pot ser una realitat, sempre que aquesta independència no consisteixi simplement en un canvi de cromos. No es tracta de canviar els cromos d’una oligarquia castellana parasitària, per els d’una oligarquia catalana més progressista. Independència sí, però per canviar les coses, que han de ser completament diferents de les actuals i aconseguir-ho només depèn de nosaltres.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari