Desmaquilladors reutilitzables, una bona opció | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/12/2019

En les rutines de bellesa els desmaquilladors són una peça clau si es vol gaudir d’una pell llisa, sana i jove. Fa anys, aquests productes només treien el maquillatge de la cara, però avui dia tenen també múltiples beneficis per al cutis. El problema és que els desmaquilladors tradicionals suposen un elevat cost ecològic pel seu caràcter d’un sol ús. Per sort, des de fa un temps hi ha l’alternativa de fer servir discos i tovalloletes respectuosos amb el medi ambient, ja que es poden rentar i tornar a utilitzar.

Aquests productes reutilitzables treuen el maquillatge i impureses de la cara amb els mateixos resultats que els desmaquilladors tradicionals. En general n’hi ha prou amb humitejar-los i passar-los amb suavitat pel rostre, encara que el més recomanable és acabar la rutina amb l’ajuda d’altres cosmètics.

Hi ha moltes marques de desmaquilladors ecològics al mercat amb diverses característiques i preus, però el més important és saber la composició d’aquell que triem i si resulta beneficiós o no per a la nostra pell.

Tant els discos com les tovalloletes reutilitzables estan fabricats amb fibres 100 % naturals; en la majoria dels casos, cotó. Aquests materials suaus són beneficiosos per a la pell, que estarà més cuidada i sana. A més, no contenen tints, blanquejadors ni olors, són lliures de pesticides i algunes marques exfolien lleugerament la pell i eliminen les cèl·lules mortes. Són perfectes per als qui pateixen d’al·lèrgies o sensibilitat a productes químics.

El preu pot semblar elevat, però l’estalvi a llarg termini és molt considerable, ja que tenen un temps de vida de dos a tres mesos, depenent de la freqüència d’ús i les atencions que se’ls doni. Només cal tractar-los amb delicadesa i deixar-los assecar naturalment en un lloc ventilat.

Per tal que aquests desmaquilladors durin més temps, és convenient seguir aquests consells:

  1. Es preferible rentar-los a mà, tot i que també pots utilitzar la rentadora.
  2. Renta’ls amb aigua freda.
  3. Fes servir un detergent suau, i si és ecològic millor.
  4. No els fiquis dins l’assecadora, ja que la calor els podria fer malbé.
  5. Utilitza aigua oxigenada per a les taques difícils.
  6. No els planxis.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari