Desenvolupen un pijama intel·ligent que millora la salut dels ancians | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/09/2019

El ‘Phyjama’, un pijama intel·ligent que permet mesurar la freqüència cardíaca i la capacitat respiratòria, ha estat presentat per un grup de científics que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida i el control sobre la salut de persones grans que es resisteixen a portar peces «intel·ligents» com els smartwatches, segons informa infosalus.com.

L’invent ha estat dut a terme per químics de materials i enginyers computacionals de la Universitat de Massachusetts, i s’ha presentat a la Wearable Technologies Conference. Els estudiants Ali Kiaghadi i S. Zohreh Homayounfa, amb els seus professors Trisha L. Andrew, química de materials, i Deepak Ganesan, científic computacional, presentaran el seu sistema de pijames que vetllen per la salut en la conferència sobre vigilància de la salut d’aquesta setmana a Londres, l’UbiComp 2019.

Els científics van dissenyar un nou teixit amb sensors de pressió, combinat amb un sensor triboelèctric (que s’activa per un canvi en el contacte físic), per tal de desenvolupar un sensor que es podria integrar a la roba folgada, com els pijames.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.infosalus.com

Deixa un comentari