Publicat el 22/09/2022

Depurar l’organisme: el repte per sentir-te millor després dels excessos de les vacances.

 

 

Per què hem de depurar l’organisme?

Les patates braves amb el vermut i les de bossa a la platja, la pizza boníssima del restaurant, els còctels… L’estiu està fet per pecar. Ens hem saltat les nostres rutines horàries i el resultat d’aquest totum revolutum és una bossa de quilos que ens emportem i un ventre més inflat del normal. I és que els canvis bruscos en l’alimentació, el metabolisme alentit i les alternacions hormonals es manifesten amb la retenció de líquids.

La inflor del ventre és un dels avisos que ens dona el cos quan trenquem una dinàmica d’alimentació saludable i ens passem en el consum de toxines. Com ens explica Gema Cabañero, fundadora i directora de la clínica antiedat i estètica que porta el seu nom, les toxines alenteixen el metabolisme, fet que intensifica el cansament i l’oxidació cel·lular. Dit d’una altra manera, s’accelera l’envelliment prematur de la pell. Això té efectes clars en el cutis, que es veu més sec i irritat. Hi ha qui ho nota molt: quan et passes amb la ingestió de greixos, l’aparença es torna opaca i grassa, els porus s’obstrueixen i surten grans.

 

Consells per perdre pes guanyant salut.

 

  • Alimenta’t de tres a cinc vegades al dia i aposta per menjars lleugers. Les verdures, les hortalisses, el pollastre, el peix i els ous són uns aliats meravellosos en el repte de perdre el pes guanyat durant les vacances d’estiu. Això sí, la cocció és millor que sigui de manera lleugera, al forn, a la planxa o al vapor.
  • Elimina els líquids amb verdures i infusions. Les cremes lleugeres o les sopes fredes de verdures són molt saludables i refrescants, en un moment en què la calor continua sent insuportable. Els espàrrecs, el carabassó, les carxofes o el bròcoli són ideals per aconseguir la depuració de l’organisme. Millorar la digestió, eliminar els líquids i assolir l’efecte depuratiu és fàcil amb els tes, com el verd, la cua de cavall, el boldo o la menta.
  • Amunt la fibra. Fruites, verdures, llegums i cereals són aliments que afavoriran el trànsit intestinal i incrementaran l’índex de sacietat.
  • A baix la sal i el sucre. Prescindeix de la sal i aconseguiràs desinflar-te; condimenta amb herbes aromàtiques per no trobar a faltar les salses i elimina del teu dia a dia els menjars preparats. El sucre és un altre ingredient que és millor evitar, tant en el cafè com en els aliments ultraprocessats, la brioixeria o les begudes ensucrades.
  • Consumeix més aliments antiinflamatoris. Alguns vegetals, com el bròcoli o les cols, i espècies com la cúrcuma, el gingebre, la canyella o el pebre negre, tenen aquest efecte i són beneficiosos en la nostra rutina.
  • Inclou suplements. Els suplements de DHA (àcid cervònic), totes les vitamines del grup B, la vitamina D i el magnesi són alguns dels més recomanables.
  • Prou de dormir poc. Recupera la teva rutina de son, perquè dormir bé és font de salut i de bellesa i hem de descansar de set a vuit hores al dia. Durant les vacances ens acostumem a ficar-nos al llit i llevar-nos tard, però la rutina laboral ja ha tocat a la nostra porta i, si encara no has activat les alarmes del despertador, val més que et preparis com més aviat millor. Fica’t al llit ràpid i lleva’t d’hora per descansar correctament i el teu cos es regenerarà durant la nit.
  • Molt de líquid, sobretot aigua, per garantir que la pell estigui ben hidratada. Però no et quedis només amb l’aigua, gaudeix també de sucs de fruites i verdures fets per tu mateixa, infusions i brous vegetals.
  • Aposta per l’exercici. No t’estem proposant que tornis a apuntar-te al gimnàs si saps que no hi aniràs. Es tracta simplement de triar la modalitat esportiva que més t’agradi i descartar totes aquelles que et resultin avorrides. Planteja-t’ho com una oportunitat per experimentar amb les teves habilitats i desconnectar de tot al so de la música. Pensa a més que la qüestió és trencar amb el sedentarisme amb petits gestos: per exemple, pujant les escales o deixant el cotxe aparcat. El sedentarisme és l’enemic a batre, evita’l cada dia.

 

bellezaactiva.com

Deixa un comentari