Publicat el 13/05/2021

La majoria de feines impliquen passar moltes hores asseguts, i si no fem cap altra activitat ens anem instal·lant en una forma de vida sedentària. Abandonar-la a favor d’una vida activa és molt positiu per a la nostra salut i és fàcil de fer seguint aquests consells dels entesos en la matèria:

Pujar escales. Si evitem els ascensors o escales mecàniques, exercitarem diferents músculs del tren inferior i afavorirem la crema de calories.

Desplaçar-se en bici o a peu. Agafar la bici en comptes del cotxe és una manera excel·lent de fer exercici. I si has d’agafar el cotxe, aparca lluny de la teva destinació i fes a peu la resta del trajecte.

Activar-se cada dues hores. Tant si som a casa com a la feina, hem d’evitar passar llargs períodes de temps asseguts. Els experts aconsellen aixecar-se i moure’s cada dues hores.
Fer activitats en companyia. El temps d’oci es pot aprofitar per fer activitats en família o amb amics com caminar, jugar, ballar…

Practicar esport. La pràctica esportiva regular dins d’un estil de vida actiu fa que els beneficis per a la salut es multipliquin.
Aquests consells s’han d’incorporar de manera gradual, i amb objectius realistes per no perdre la motivació.

 

Redacció La Clau

 

Deixa un comentari