Publicat el 21/05/2017

En qüestió de dormitoris moderns, l’estil que està generant més quantitat de seguidors és el minimalisme. Aquest estil busca la senzillesa per sobre de tot, perquè es tracta de permetre la concentració, l’equilibri i la relaxació. Els tons suaus demanen permís al blanc per decorar parets, terres i sostres.

Els tèxtils són de fibres naturals, els estampats brillen per la seva absència i només hi ha petites notes de color en algun detall. El mobiliari és el que més trenca la monocromia: es permet alguna lleugeresa, però es prefereix que hi hagi pocs mobles; tant, que se n’amaga gran part en armaris o darrere de panells i portes que es confonen amb la paret. A la casa minimalista trobarem un gran respecte pels materials. Es tracta d’utilitzar-los de la forma més purista possible, i de la mateixa manera es té preferència pels que són d’origen natural.

Malgrat això, no es poden deixar de banda els dormitoris inspirat en l’estil zen ni els que tenen una influència rústica, perquè també són dues opcions amb èxit. Se sol associar ràpidament allò rústic amb la utilització de la fusta i el fet que aquesta formi part de la decoració amb alguna paret folrada d’aquest material.

La decoració del dormitori modern no busca res de recarregat, sinó la senzillesa. I quant a colors, els de més èxit són els clars i lluminosos, la gamma de marrons i grisos, el blanc i el negre.
L’estil zen d’inspiració japonesa es caracteritza per uns llits baixos que combinen amb un mobiliari senzill i el més natural possible, motiu pel qual els tons fusta poden resultar un element important per aconseguir aquesta sensació. A més dels tons de fusta també es poden incorporar tons verds, però sempre des de la recerca d’un espai relaxant. Gairebé no hi ha a la vista ornaments ni complements, excepte plantes, llums i algun petit detall on posar-hi el segell personal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari