Publicat el 16/04/2021

Si vols decorar la teva terrassa i donar-li un encant especial al seu disseny, no et perdis aquests consells dels experts:

Planifica
Pensa en l’ús que li vols donar per fer la millor distribució possible. Si vols un lloc per menjar, una zona de barbacoa, un espai per relaxar-se, un petit hort…

Espai
En terrasses petites s’han d’aprofitar els metres quadrats i intentar guanyar amplitud, evitant sobrecarregar-les. Opta per cadires i taules plegables o col·loca baguls que facin les funcions de seients. Si en canvi disposes d’una terrassa, gran pots separar els ambients en zona de relaxació i menjador exterior.

Plantes
Un petit toc floral sempre dona encant a una terrassa. Aprofita les parets si tens poc espai. Els jardins verticals són una bona solució per a terrasses petites, ocupen poc espai i proporcionen un ambient harmònic, relaxant i confortable. A les terrasses grans es poden utilitzar panells per a jardins verticals per aconseguir intimitat.

Tendals
Si la terrassa es troba exposada al sol i la pluja és recomanable utilitzar tendals i para-sols. En terrasses petites els tendals són ideals, mentre que en les grans els para-sols són més pràctics.

Il·luminació
És bàsica per crear ambients i donar una sensació acollidora. Hem de disposar d’una llum general per a quan estiguem menjant, i d’altres més indirectes que no molestin a la vista com llums tènues, veles o torxes.

Mobiliari
Cal que s’adapti a les necessitats d’espai, així com a les condicions climatològiques. Tria els mobles justos i després, si convé, pots anar-hi afegint més.

Tèxtils
Els coixins, estovalles, catifes, etc., han d’anar a to amb la resta de la decoració. També és important que es tracti de teles per a exteriors, que puguin suportar la llum solar o un ambient d’humitat.

Colors
El blanc és ideal perquè omple de frescor i de llum els espais i es pot combinar amb qualsevol color. Els tons pastel ajuden a crear espais lluminosos i amb un aire vintage, mentre que els colors neutres aporten un toc relaxant, acollidor i càlid. Si tens un estil més colorista, pots utilitzar els tons tendència d’aquest 2021: el blau, el verd i l’aiguamarina.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari