Publicat el 06/04/2023

Novetats de la declaració de la renda 2022.

 

S’acosta la temporada de la declaració de la renda, i amb ella arriben importants novetats que afectaran tant els contribuents com les gestories que els assessoren. En aquest article revisarem les principals novetats d’aquesta campanya i destacarem la importància de comptar amb els serveis professionals d’una gestoria per evitar futurs problemes amb l’Administració Tributària.

 

Principals novetats
Deduccions fiscals: aquest any s’han introduït noves deduccions fiscals destinades a incentivar l’estalvi energètic, la inversió en sectors emergents i l’adopció de mesures de conciliació laboral i familiar. És important estar al corrent d’aquests canvis per aprofitar al màxim els beneficis fiscals.

Actualització dels trams de l’IRPF:
els trams de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) no han estat actualitzats per adaptar-se a l’evolució de l’economia i la inflació. Això pot afectar tant les retencions salarials com el resultat de la declaració de la renda.
Volem ressaltar com a novetat que l’aplicació a partir de aquest any d’una deducció per a les mares que havien tingut un fill i que es trobaven en situació de desocupació total per ERTO, períodes d’inactivitat o cessament d’activitat en el cas de les treballadores per compte propi. La deducció es podrà aplicar també als mesos de 2020 i 2021, sempre que compleixin les condicions pertinents. En vista de les novetats i la complexitat de la legislació fiscal, és fonamental comptar amb l’assessorament d’una gestoria professional per evitar complicacions amb l’Administració Tributària.

 

Gestoria Barceló

 

 

Deixa un comentari