Publicat el 28/09/2021

De la mateixa manera que el color dels ulls o el dels cabells, el de les dents és diferent en cada persona. Segons expliquen els experts, la seva tonalitat ve determinada genèticament i és el resultat del color de la dentina i del gruix i qualitat de l’esmalt dental.

Les dents estan formades, entre altres teixits, per esmalt i dentina. El primer és translúcid, i en funció del seu gruix deixa que es vegi més o menys el color de la dentina, que és d’un to groguenc. Aquests són, doncs, els dos factors principals que fan que les dents tinguin diferents matisos de groc, marró i gris. Tot i així, és un paràmetre variable, ja que en el color de les dents poden influir altres condicionants com l’edat. Amb el pas el temps l’esmalt es desgasta i deixa veure de forma més intensa el color de la dentina. També hi ha aspectes externs que fan variar el color de les dents: mala higiene bucal, begudes com el te, el cafè, el vi negre i certs medicaments.

Cal tenir present que el color de la dent mai no arriba a ser uniforme, sent més clar a la part incisiva i més fosca en la propera a la geniva. De la mateixa manera, les dents de llet, en tenir menys dentina, són més blanques.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari