Publicat el 20/05/2015

Cuinara és un nou projecte, ubicat al Maresme, que revoluciona la manera tradicional de fer la compra: cada setmana es lliura a domicili un pack amb tot el necessari per cuinar, amb el robot de cuina, un menú sa i equilibrat. Són 5 receptes saludables i es proporcionen tots els ingredients envasats en les quantitats exactes.
Entrevistem les emprenedores del projecte: Mireia Castañer i Gisela Palacio, dues noies de 28 anys que van deixar les feines respectives per engegar aquest projecte.

Entrevistem les emprenedores del projecte: Mireia Castañer i Gisela Palacio

  • Què és Cuinara i d’on en sorgeix la idea?

Cuinara sorgeix del fet d’adonar-nos d’una necessitat. Quantes vegades arribem a casa tard i cansats, després de tot un dia de feina, i encara hem de pensar què farem per sopar… I quan ho tenim decidit, resulta que ens falta un ingredient o que no tenim prou temps o energia per preparar-lo.

Això fa que sovint acabem menjant el mateix. Cuinara proporciona una solució fàcil: la nostra xef i la nostra nutricionista dissenyen les receptes i planifiquen els menús assegurant-se que no hi falta cap nutrient, i un cop a la setmana els nostres clients reben cinc receptes i tots els ingredients que calen per preparar-les amb el seu robot de cuina.

  • Qui hi ha al darrere de Cuinara?

Un equip multidisciplinari que treballem dia a dia per oferir la millor qualitat als nostres usuaris. Nosaltres (les emprenedores) fa més d’un any i mig que desenvolupem el projecte.

A mitjan de l’any passat vam guanyar un concurs d’emprenedoria organitzat per la Fundació Hope Projects de Mataró. Des de llavors, tot l’equip humà de la fundació ens ha guiat i ens ha donat suport per convertir el projecte en una realitat.

  • A qui va dirigit? Qualsevol persona amb un robot de cuina pot tastar els vostres productes?

Cuinara va dirigit a totes les persones del Maresme usuàries de Thermomix® i que potser tenen poc temps però volen menjar sa… i bo! El fet que les nostres receptes estiguin dissenyades per ser cuinades amb un robot de cuina encara facilita més la feina, garanteix uns bons resultats i ajuda, també, a què els més petits de la casa s’impliquin i gaudeixin del moment de cuinar.

  • D’on provenen els productes de Cuinara?

La qualitat dels productes és un dels pilars bàsics de Cuinara. Escollim els ingredients de proximitat, de temporada i, sovint, ecològics. Per això treballem amb petits productors locals que ens ofereixen una matèria fresquíssima, del territori i de la màxima qualitat.

  • Quins beneficis ofereix Cuinara?

En una frase, Cuinara permet tenir més qualitat, més equilibri i més sabor a l’hora de menjar, sense haver d’invertir-hi temps. A més, amb Cuinara qualsevol persona es pot convertir en un cuiner excel·lent!

  • Però… i si no m’agrada algun plat del menú que oferiu?

No passa res. Els nostres clients sempre reben per avançat, via correu electrònic, el menú de la setmana. Si no els agrada, poden saltar-se aquella setmana sense cap problema.

A més, sempre donem l’opció de rebre només tres àpats dels cinc àpats que nosaltres proposem. A poc a poc anirem introduint més opcions perquè els menús siguin el més personalitzables possible.

  • Quant costen els packs?

Actualment oferim tres tipus de packs: el «pack parella», el «pack família» (per a 4 persones) i el «pack superfamília» (per a 5 persones).

El preu per persona i àpat del «pack superfamília» es troba al voltant dels 4,5 €. I les despeses d’enviament són gratuïtes. A més, com que enviem tots els ingredients necessaris en les quantitats exactes, els nostres clients estalvien, perquè mai no es llença el menjar: es calcula que cada català llença a la vora de 300 € de menjar cada any a la brossa.

  • De moment, només serviu al Maresme. Com ha estat la rebuda i quins plans de futur teniu?

Estem molt contents de la rebuda que està tenint Cuinara. Els comentaris que rebem demostren que solucionem un problema real de les famílies i que verdaderament els facilita la vida.

Ens han escrit clients dient-nos textualment: «Moltes gràcies per facilitar-nos tant la feina, tot és boníssim, i els meus fills mengen aliments que abans no volien ni tastar!».
De moment volem centrar-nos en el Maresme, però tenim previst servir a més zones del territori molt aviat.

Per més informació: http://www.cuinara.com/

 

Deixa un comentari