Cuinar amb cervesa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/03/2020

La cervesa no només és una beguda saludable (consumida amb moderació), és també un ingredient culinari que fa que molts plats resultin exquisits. Segur que algú de vosaltres, en alguna ocasió, ha utilitzat la cervesa per cuinar i que fins i tot tindreu el vostre plat estrella amb aquesta beguda. Sens dubte la cervesa no pot faltar a la nostra nevera, i no només per refrescar-nos a l’hora de l’aperitiu.

Igual que hi ha moltes receptes tradicionals en què s’afegeix vi, n’hi ha moltes amb cervesa, que si no són tradicionals acaben convertint-se en un clàssic de qui les cuina perquè solen tenir molt èxit.

Per guisar
La cervesa és perfecta per als guisats i per realitzar coccions lentes, de manera que es poden fer estofats de carns o utilitzar-la també en guisats de peix i de pollastre.

En l’actualitat hi ha molts plats elaborats amb cervesa, com per exemple: estofat de vedella amb castanyes, xampinyons a la cervesa amb gules, massa de pizza amb cervesa, secret de porc amb salsa de cervesa i mel… Plats perfectes per sorprendre els convidats.

Marinats
És la forma més senzilla d’utilitzar la cervesa. Es poden marinar carns com el conill, el porc, el senglar, el xai, carns de caça i fins i tot el pollastre de corral amb cervesa i herbes aromàtiques. S’obtindrà un resultat espectacular, ja que s’aconseguirà que la carn quedi més tendra i sucosa. Per als marinats és millor utilitzar cerveses negres o torrades: hi aportaran un sabor i aromes únics.

Tempures i arrebossats
Per fer una bona tempura, agafeu aigua ben freda, barrejeu-la amb cervesa també freda i a poc a poc aneu afegint farina, remenant bé. Amb aquesta barreja, els arrebossats queden més cruixents i esponjosos.

La cervesa, en ser una beguda escumosa, atorga als plats amb què es cuina un petit toc d’acidesa que fa que resulti molt agradable al paladar i l’olfacte, i que a més faci la sensació que el plat es torna més lleuger. El requisit indispensable per cuinar amb la cervesa o amb qualsevol beguda alcohòlica és deixar que l’alcohol que conté s’evapori i es redueixi molt bé.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari