Crea un ambient de por amb els elements típics de Halloween | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/10/2020

Des de fa uns quants anys, la festivitat de Halloween s’ha integrat en la nostra celebració de la vigília de Tots Sants. La castanyada s’emmarca en l’ambientació de la nit dels morts, que evoca fantasmes i bruixes, entre altres personatges i motius similars. Hi ha un munt d’objectes inspirats en Halloween per poder ambientar cada indret de la casa amb animals, bèsties i éssers terrorífics. L’important és tenir peces que facin de la nostra llar un lloc diferent de la resta, que sigui propi i personal.

La porta d’entrada és el primer element en què ens hem de fixar. Encara que no ho sembli, dona molt de joc i per això hi ha infinitat d’idees a Internet que t’ajudaran a decorar-la. Un esquelet per penjar; ratpenats, fantasmes i ulls per enganxar, o teranyines amb aranyes de joguina són alguns dels objectes que es poden aconseguir per pocs diners.

Vesteix els teus interiors de negre, rebaixa la intensitat de la il·luminació i guarda tot allò que sigui alegre o de color clar. Utilitza objectes típics de les pel·lícules de por: ocells sinistres, teranyines, calaveres, ossos, ulls, canelobres gòtics…

Un dels elements que no poden faltar en la decoració de Halloween són les carabasses. El que tenen de bo és que queden igual de bé tant a l’interior com a l’exterior de l’habitatge. Així doncs, podem col·locar-les en escales, finestres, balcons o jardins. Pot ser una única carbassa ben gran o composicions amb unes quantes de diferents mides. Per donar més dramatisme al conjunt, utilitza fulles seques que envoltin les composicions.

Un altre clàssic de la nit de difunts són les espelmes. Utilitza espelmes amb forma de calavera, o bé canelobres, que també donen un toc sinistre a la casa. Intenta no fer servir la il·luminació general aquesta nit per intensificar la sensació tenebrosa.

Les garlandes i els elements que pengen també aporten molt a la decoració de Halloween. Les garlandes de ratpenats i aranyes ens ajudaran a donar un aire més tenebrós a una xemeneia o una taula de menjador.

Un altre element que t’ajudarà a donar un aire embruixat a la casa són els llençols blancs. L’ideal seria deixar poc mobiliari per aconseguir aquest efecte, i cobrir-lo amb alguns llençols blancs. Per potenciar encara més l’aire espectral, substitueix les cortines per unes de negres o grises.

Per complementar tot això, pots afegir teranyines falses i cobrir amb elles quadres, llums, portes, etc. També pots utilitzar animals de plàstic com ratpenats, gats negres i aranyes i repartir-los per les diferents estances de la casa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari