Publicat el 04/08/2017

La definició bàsica dels cotxes elèctrics és que són uns vehicles impulsats per un motor elèctric, que fan ús de l’energia elèctrica per moure’s; és a dir, que en comptes d’estar propulsats per un motor tèrmic (de combustible) fan servir bateries d’ió liti per funcionar.

Però cal molta més informació sobre les seves prestacions, la recàrrega, les ajudes i tot el que envolta la seva mobilitat. El cotxe elèctric no acaba d’arrencar i es difícil veure aquests models pel carrer. Es calcula que a Catalunya la majoria de vehicles elèctrics són d’empreses i administracions públiques. Entre les raons podrien trobar-se els dubtes sobre l’autonomia i la recàrrega, és a dir, sobre el retard en la tecnologia i també el preu.

Avui en dia s’estan comercialitzant diferents models de vehicles elèctrics purs i d’altres d’híbrids endollables, fabricats per importants marques que ja comencen a competir per aquest mercat.

Conduir un cotxe elèctric, petits detalls al marge, és pràcticament igual que fer-ho amb els altres. Les reticències van disminuint, i aquest any, malgrat que estan augmentant les vendes, encara falta molt per arribar al cas noruec, on gairebé s’igualen als tèrmics.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari