Publicat el 12/04/2023

La cambra de bany és el lloc de la casa on s’acumula més humitat i la millor manera de combatre-la és amb una bona ventilació. Quan això no és factible, com en el cas dels banys interiors, convé utilitzar altres mètodes que ajudin a renovar l’aire

 

La humitat és el brou de cultiu perfecte per a la floridura i els fongs i, a més, fa que les males olors perdurin. Per això, és important seguir els consells que donen els experts per millorar la ventilació en un espai amb tanta humitat com és la cambra de bany:

  • Instal·lar un extractor de bany. Aquests aparells són de fàcil instal·lació i ajuden a airejar i ventilar els espais. El millor lloc per col·locar-los acostuma ser a la part superior de la paret o al sostre, evitant la proximitat amb la banyera o la dutxa.
  • Col·locar un deshumidificador. Es tracta d’un dispositiu molt útil a l’hora de mantenir l’ambient sense humitat, ja que aspira l’aire humit i el transforma en aire net i sec. Com que és de mida reduïda, es pot ubicar en qualsevol racó.
  • Posar-hi plantes i flors seques. A més de decorar, absorbiran la humitat i les males olors del bany, gràcies a la seva capacitat d’absorció i purificació natural de l’aire.
    Fixar una reixeta a la porta. Una reixeta a la part inferior de la porta de la cambra de bany pot ajudar a millorar la qualitat de l’aire. Hi ha diferents models, de materials i colors molt variats, perquè no desentonin amb la decoració.
  • Col·locar un ionitzador d’aire. Aquests aparells electrònics utilitzen ions i filtres per eliminar partícules de l’aire com ara pols, bacteris, pol·len…, és a dir, que purifiquen i netegen l’ambient.

Redacció La Clau

Deixa un comentari