Publicat el 24/09/2020

Amb el pas dels anys poden aparèixer diferents símptomes causants de dolor i cansament a les cames, així com altres trastorns relacionats amb la sensació de formigueig i fred en les extremitats. Aquests símptomes poden ser provocats per la incapacitat de les venes per realitzar adequadament el retorn de la sang al cor.

Què cal fer:
És important mantenir una vida activa: evita romandre dempeus, quiet o assegut durant llargs períodes de temps. Si el treball o estil de vida són sedentaris, es poden realitzar activitats senzilles com aixecar-se cada dues hores per anar al bany o fer unes quantes passes per tal de mantenir una correcta circulació de la sang. També és aconsellable moure els peus cap a un costat i cap a l’altre, fer-se banys de contrast (fred – calor als turmells i les cames), anar canviant de postura i deixar aparcats els talons durant un temps.

És aconsellable practicar esport de manera regular Alguns exercicis moderats com caminar diàriament, nadar o anar amb bici ajuden a activar el reg sanguini.
Després de realitzar exercici, es pot aplicar aigua freda en els panxells i fer un massatge de baix cap a dalt, amb crema hidratant, per alleujar la sensació de pesadesa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari