Publicat el 30/06/2020

El Reial Automòbil Club d’Espanya (RACE) ha fet un informe alertant del perill de l’atropellament d’animals. Frenar per arribar a l’impacte a la menor velocitat possible i mantenir-se al carril sense fer moviments bruscos és el comportament correcte per minimitzar els danys humans, però la millor manera de prevenir-los és evitar tenir l’accident.

Ajudar-nos dels sistemes de frenada d’emergència, els d’assistència al conductor o els de visió nocturna amb infrarojos pot resultar vital. Pel que fa al nivell de conducció, els dos principals aliats són l’ampliació de la distància de seguretat i la reducció de la velocitat.

Tot i així, és convenient seguir aquests consells:

  1. Si et creues amb un animal, evita tocar massa fort el clàxon perquè no s’espanti i faci moviments impredictibles. Si no s’aparta amb lleus tocs de clàxon, crida les autoritats.
  2. Si has de passar al costat d’un animal, fes-ho molt lentament. Mai no se sap com pot reaccionar.
  3. Si circules de nit amb llum de carretera i veus un animal, canvia a llum d’encreuament per no enlluernar-lo i evitar que es quedi aturat.
  4. Si l’accident és imminent, evita fer un gran cop de volant i procura aturar el cotxe de forma controlada.
  5. En cas d’obstaculitzar la circulació haurem de senyalitzar l’accident amb els llums d’emergència, posar-nos l’armilla reflectora i tenir en compte que pot ser que l’animal es trobi ferit i sigui perillós. Senyalitza el lloc de l’accident mitjançant els triangles d’emergència i avisa els serveis d’emergència.
  6. Mai no segueixis un animal, indica la seva direcció de fugida en l’informe de l’accident a fi de facilitar a les autoritats la localització de l’animal ferit.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.race.es

Deixa un comentari