Publicat el 04/10/2019

La diferència de temperatures entre l’interior i l’exterior del vehicle fa que es formi una capa de baf als vidres que dificulta la visió del conductor.

Des del RACC donen una sèrie de consells per solucionar aquest problema, i aconsellen no fer servir remeis com passar un drap o un paper, o fins i tot la mà, ja que això pot empitjorar la situació.

Tot i que l’estat del vehicle, el seu aïllament i els dispositius de què disposa representen diferències entre uns i altres, hi ha uns consells bàsics que cal seguir:

  1. Dirigeix l’aire calent al focus del problema per compensar el fred exterior. Per aconseguir-ho, has de posar la calefacció i el ventilador al màxim.
  2. Encara que sembli una contradicció, cal combinar l’aire calent amb l’aire condicionat, que està preparat per reduir la humitat. No utilitzis la recirculació; a l’estiu va molt bé, però en aquest cas seria contraproduent.
  3. Alguns cotxes moderns ja compten amb un botó que té la missió desentelar els vidres. Si aquest és el teu cas, fes-lo servir sempre que et vegis en aquesta situació.
  4. Abans d’arrencar el cotxe. Els consells de conducció eficient recomanen que quan posem el cotxe en marxa sortim immediatament per no consumir més combustible del compte. No obstant això, a l’hivern, sobretot a primera hora del matí i més si hi ha humitat, convé posar el cotxe en marxa i esperar un moment fins que el motor s’escalfi una mica per aconseguir que el parabrisa estigui a una temperatura que no et doni problemes.

 

Redacció La Clau
Font: http://blog.racc.es/

Deixa un comentari