Publicat el 30/01/2022

Per poder conduir cal tenir en compte molts factors. Uns d’importants i que sovint deixem de banda fins que no ens afecten directament són els fenòmens meteorològics, com el vent, que poden ser veritables amenaces per a la nostra seguretat.

 

I el vent, precisament, en tractar-se d’un factor de difícil predicció, implica una gran perillositat en la carretera, ja sigui perquè bufa a ràfegues o de manera molt forta. Tot seguit destaquem alguns dels consells que els experts donen per a una conducció segura quan bufa el vent amb intensitat.

El primer que cal fer és fixar-se en la força del vent per poder reaccionar de la manera més adequada. Només cal observar l’exterior del vehicle: el moviment dels arbres pot confirmar-nos, molt fàcilment, que és un dia ventós.

Si sentim que al cotxe li costa mantenir la velocitat, això ens indica que l’aire bufa des del frontal. Si el vehicle circula més lleuger, significa que el corrent bufa per darrere. Els cops de banda ens assenyalen que el vent bufa pel lateral, indicació de perill. I una altra sensació que podem tenir conduint amb vent és la d’escoltar més sorolls del que és habitual, quan hi ha fortes ràfegues de vent.

Amb l’objectiu de realitzar una conducció més prudent quan hi ha molt de vent, la Direcció General de Trànsit recomana reduir la velocitat, utilitzar les marxes curtes i fer servir un alt règim de revolucions al motor per mantenir la trajectòria del cotxe i la seva adherència a l’asfalt.

Circular pel centre del carril és també força aconsellable per evitar envair el carril contrari o acabar a la cuneta.

Cal tenir molta cura en els avançaments; el més recomanable és agafar amb fermesa el volant per evitar moviments bruscs, reduint lleugerament la velocitat i col·locant les rodes del cotxe apuntant cap a la direcció del vent, amb girs de volant molt curts per reprendre la trajectòria correcta com més aviat millor.

També s’ha de tenir en compte el canvi de la força del vent quan s’entra i se surt d’un pas subterrani. D’altra banda, en passar per un pont també és recomanable extremar la precaució perquè solen estar desprotegits davant del vent. Els vehicles pesants suposen un risc addicional a l’hora de conduir amb fortes ràfegues de vent, ja que el seu gran pes fa que puguin perdre fàcilment l’equilibri. I també heu d’anar amb compte amb els que portin un remolc.

Finalment, també heu d’estar molt alerta als possibles objectes de la carretera que vinguin arrossegats pel vent i també als despreniments.

Quan bufa el vent i es condueix, tota precaució és poca.

 

Redacció La Clau
Font: neomotor.esport.es

Deixa un comentari