Publicat el 04/05/2020

Les mesures de confinament de l’estat d’alarma i les restriccions per desplaçar-se han fet que la majoria de vehicles quedin aturats. Mantenir el cotxe en perfecte estat en aquestes condicions a fi de no emportar-nos cap ensurt quan l’arrenquem requereix una sèrie de pautes que el comparador d’assegurances de cotxe Acierto.com recomana seguir:

  • Revisar els líquids i el combustible. Així evitarem fuites o que s’evaporin. També convé mantenir ple el dipòsit de benzina perquè no es faci malbé.
  • Comprovar els filtres i augmentar la pressió dels pneumàtics. Amb el cotxe aturat les rodes es desinflen més ràpid i podria ser perillós quan el tornem a agafar.
  • Desconnectar la bateria. Si no ho fem podria esgotar-se per complet.
  • Engegar el cotxe de tant en tant. S’ha de fer de manera progressiva i fer un tomb pel garatge.
  • Activar periòdicament els elements electrònics. Els alçavidres, els aparells que serveixen per regular els seients i els retrovisors i l’aire condicionat s’han d’activar de tant en tant per evitar que acumulin brutícia a les toveres.
  • Verificar l’estat de les corretges i netejar-les. D’aquesta manera evitarem humitats i males olors.
  • Col·locar un drap en el tub d’escapament. Així bloquejarem l’entrada d’agents externs.
  • Si no és imprescindible, no posar el fre de mà. Per evitar que les pastilles de fre s’enganxin, sempre que sigui possible és millor no posar el fre de mà.

Però… podem donar de baixa l’assegurança del vehicle?
Segons explica Acierto.com, no és possible donar de baixa l’assegurança del cotxe durant la quarantena, ja que així ho estipula el Reial Decret 8/2004 sobre la responsabilitat civil i l’assegurança en la circulació de vehicles a motor.

Si el nostre cotxe ocasionés un contratemps estant aparcat hauríem de fer-nos càrrec de la responsabilitat civil i dels danys que se’n derivessin. No és quelcom d’impossible, ja que al nostre vehicle li podria fallar el fre de mà i impactar contra un altre cotxe o, el que es pitjor, contra alguna persona.

Donar de baixa l’assegurança —tret que el vehicle també es doni de baixa de forma temporal o definitiva— implica incórrer en un delicte. En cas d’accident, el propietari podria enfrontar-se a una sanció de 600 a 3.000 euros.

El que sí podem fer és donar de baixa temporalment el vehicle a través de la pàgina web de la Direcció General de Trànsit aportant la documentació corresponent.

I què passa amb la ITV?
El Reial Decret que regula l’estat d’alarma amplia els terminis administratius i apunta que «se suspenen termes i s’interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats de sector públic. El còmput dels terminis es reprendrà en el moment que perdi vigència el present Reial decret o, si s’escau, les seves pròrrogues».

Per tant, si tenim cita per passar la ITV o si ens caduca en aquest període no patirem cap sanció. És a dir, podrem circular tenint-la caducada sempre que sigui pels motius estipulats pel govern.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari