Publicat el 20/10/2010

Quan la vida ens fa passar per un moment difícil, de vegades la nostra ment s’obstina a fer-nos creure que no serem capaços de sortir-nos-en. Davant de qualsevol esdeveniment nou i, per tant, desconegut, la ment, com a conseqüència d’històries mal resoltes del passat, ens fa creure que no estarem a l’alçada, que qualsevol altra persona ho faria molt millor que nosaltres, que no en sabrem prou, amb la qual cosa l’únic resultat que s’obté és una col·lecció de pensaments negatius que ens fa més nosa que servei.
En aquestes ocasions, no podem oblidar de cap manera que el pensament és creatiu. Que cada pensament és una llavor d’energia que plantem a l’univers, que fa que tot es posi en funcionament per concedir-nos allò que pensem. Tant és així que si ens entossudim a pensar que no serem capaços de fer quelcom, és molt possible que no ens en sortim.
Cal, doncs, tenir molta cura dels nostres pensaments i tenir molt present que, si projectem en negatiu, és molt fàcil que la nostra vida s’ompli de negativitat. Ara bé, si els nostres pensaments són positius, la nostra vida fluirà plàcida i sense entrebancs.
Així mateix, davant de qualsevol situació que ens posi a prova, hem de tenir present que la vida ens dóna exactament allò que ens convé, que no sempre coincideix amb allò que nosaltres esperem. Perquè allò que esperem no té perquè coincidir amb allò que és el millor per a nosaltres. La nostra ment té un nivell de consciència parcial, que es va completant a mesura que anem acumulant experiències. Això fa que de vegades se’ns faci molt difícil poder contemplar tot l’univers de possibilitats que existeixen. Entossudir-nos a aconseguir qualsevol objectiu, amb aquesta percepció parcial, pot arribar a ser una font inesgotable d’errors que ens obligarà a esmerçar molta energia per tal d’esmenar-los.
Així, doncs, davant de qualsevol prova de la vida, hem de ser capaços de tenir la confiança absoluta que allò que n’obtinguem serà allò que ens convé. Per això, hem de relaxar-nos i preparar-nos per a totes les possibilitats, sense descartar-ne cap, perquè allò que a nosaltres ens pot semblar més catastròfic en un moment determinat, a llarg termini, pot ser la solució que més avantatges ens comporta i el moment històric que més saviesa ens ha aportat.
No permetem, doncs, que la nostra ment i les seves inseguretats ens enterboleixin la vida i, com a conseqüència d’això, errem en les nostres decisions. Hem de tenir present que no estem sols i que l’amor universal està al nostre servei, de forma incondicional, per fer-nos arribar allò que, a la curta o a la llarga, ens agradi o no, ens farà créixer i desenvolupar en el camí per aconseguir la nostra plenitud com a éssers humans. Finalment, no oblidem mai que hem nascut per ser feliços. Aprenguem a deixar que tot flueixi sense el nostre control, i la pau i l’assossegament faran estada en els nostres cors.

Deixa un comentari