Publicat el 24/05/2021

La presència de cotxes a les pel·lícules és molt habitual, però hi ha hagut casos en què han estat els veritables protagonistes. Recordem alguns dels més representatius:

Ford Mustang GT-390. Bullitt (1968)
Steve McQueen conduïa aquest bòlid pels carrers de San Francisco, en una persecució que molts consideren la més espectacular de la història del cinema.

Aston Martin DB5 (1964) Goldfinger (1964)
James Bond ha conduït tot tipus de vehicles durant més de 40 anys. El més icònic, però, és l’Aston Martin DB5 que va acompanyar Sean Connery a Goldfinger. Altres Aston Martin han aparegut a Skyfall, Casino Royale, El demà no mor mai, Goldeneye i Operació Tro

Plymouth Fury. Christine (1983)
Aquest cotxe protagonitza un clàssic del cinema de terror dels 80 que es basa en la novel·la homònima de Stephen King. L’inquietant Plymouth Fury de 1958, amb vida pròpia, provoca escenes esfereïdores.

Volkswagen Beetle. The Love Bug (1969)
Herbie és un dels Volkswagen Escarabat més famosos del cinema. La seva primera aparició va ser a una pel·lícula de Disney titulada a Espanya Ahí va ese bólido. Des d’aleshores ha estat protagonista d’un munt de films de la companyia.

Mini Cooper S (1963). The Italian Job (1963)
Aquest popular cotxe és conegut per aparèixer a la pel·lícula Un treball a Itàlia. Michael Caine, el protagonista, utilitza tres Minis (un de blanc, un de vermell i un de blau) per fugir per Torí després d’un robatori. El 2003 se’n va fer un remake en què es van utilitzar tres Minis dels mateixos colors, però més moderns.

Cadillac Miller-Meteor. Els caçantasmes (1984)
L’Ecto-1 és un altre dels vehicles llegendaris del cinema. Es tracta d’un Cadillac Miller-Meteor de 1959 que va ser transformat perquè els tres protagonistes poguessin guardar-hi els seus equips antifantasmes i desplaçar-se. El van batejar com a «Ectomobile».

eLorean DMC-12. Retorn al futur (1985)
Aquest cotxe no va tenir gaire èxit quan es va fabricar, però el seu aspecte futurista el va dur a protagonitzar la famosa pel·lícula de Robert Zemeckis. Des de llavors és un vehicle de culte.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari