Publicat el 22/12/2017

Aquestes condicions adverses solen multiplicar l’estrès al volant i acaben ocasionant un cansament més elevat, que resulta una font de risc. Per evitar-lo o minimitzar-lo cal tenir en compte una sèrie de consells:

Primer de tot, prepareu el viatge. És recomanable informar-se de quin serà el temps que farà a les zones per les quals haurà de transcórrer el trajecte. També cal proveir-se de roba d’abric, un carregador per al mòbil i aigua, sobretot si s’ha de circular per carreteres de muntanya o per localitats propenses a temperatures molt baixes.

I després, prepareu el vostre cotxe. Durant aquesta estació es recomana omplir sempre el dipòsit. En cas de gelades, utilitzeu una rasqueta per eliminar les plaques del parabrisa; no ho feu mai amb aigua calenta, ja que el contrast tèrmic pot trencar el vidre. La revisió de l’estat de les escombretes, l’eixugaparabrises i els nivells de líquid anticongelant també han de ser tasca habitual en aquest període de l’any. Els pneumàtics són especialment importants en aquestes dates, cal revisar amb atenció el seu estat i, en cas de zones amb temperatures molt baixes al llarg d’aquests mesos, recórrer a les cadenes i fins i tot als pneumàtics d’hivern.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari