Publicat el 23/04/2019

El temps i l’edat són factors a tenir en compte quan ens volem posar en forma per a l’estiu, ja sigui només per preparar la pell per posar-nos morenos o simplement per sentir-nos millor amb el canvi de temperatures. Potser et calen dies i mesos per aconseguir la teva meta! És per això que pels volts d’abril i maig caldria començar a tenir rutines més precises.

Aprofita els bons dies solellosos per fer esport a l’aire lliure o bé caminades generoses per la muntanya, i combina-ho amb visites assídues al gimnàs. El moviment ens ajuda a fer que els efectes dels cosmètics s’accentuïn i la nostra pell sigui més susceptible als canvis i noves textures. També aconseguiràs tonificar els músculs i mobilitzar el greix del cos. Això sí: augmenta la ingestió d’aigua i elimina begudes isotòniques i refrescs. Si pots, combina l’esport amb algun tractament en cabina; com abans comencis, menys sessions et faran falta per aconseguir el to desitjat. Un clàssic és la pressoteràpia, que funciona com a drenant i alhora relaxa el cos i la ment. Comença amb una sessió setmanal i augmenta a dues sessions quan faci més calor. És un excel·lent tractament per a les cames cansades!

Si ens centrem en la cel·lulitis, de la qual poca gent es salva, pots fer una cura de cafeïna, ja que és un antioxidant i ajuda a la compressió dels teixits. Aplicada regularment, la cafeïna pot reduir la retenció d’aigua, cosa que farà que la pell es mostri més llisa. Si et vols fer una exfoliació corporal casolana, utilitza cafè molt amb oli de coco i sal de mar. Utilitza aquesta fórmula amb un raspall corporal sota la dutxa amb aigua tèbia, que t’obrirà els porus i penetrarà millor. En cas que t’agradi, una aplicació en sec és també molt efectiva! Un cop acabis pensa a hidratar-te la pell i aplica un oli o crema anticel·lulítica o refermant per completar l’acció de l’exfoliació amb el cafè.

Pensa també que comença l’època de les depilacions. Des de la tècnica mes bàsica, feta amb maquineta o màquines especials, a l’ús de la cera, totes actuen sobre la pell i la solen ressecar; per això és molt important un equilibri entre les exfoliacions corporals i les depilacions, ja que has d’observar quan és el millor moment per depilar-te, i evitar sempre fer-ho quan tinguis la pell massa seca o bé amb alguna petita ferida. Posa’t sempre cremes hidratants al cos, o si tens a mà oli d’oliva o de coco et pots fer un massatge després de la dutxa diària.

Per acabar, la pell de la cara i els cabell també s’han d’incloure en la rutina de preparació per a l’estiu. Ves deixant a poc a poc l’ús de l’assecador de cabells només per a dies assenyalats, ja que els resseca molt. Utilitza olis i màscares per a mitjos i puntes i deixa’ls assecar al sol. Per a la pell de la cara utilitza com sempre un bon protector solar, que pots aplicar després de la crema de dia. Comença amb una protecció de 30 i al cap d’un parell de mesos passa a 50. Si et fas pílings facials, no t’exposis al sol, i tampoc si t’has aplicat algun oli essencial: deixa-ho per a la nit. Recorda que el canvi de textures també et donarà un bon resultat amb les noves temperatures i l’exposició al sol.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari