Publicat el 01/01/2018

Per aquestes dates la nostra llar s’omple d’adorns i objectes brillants que poden ser molt atractius per als animals de companyia, però suposen un gran perill per a ells. És per això que cal prendre certes precaucions per evitar possibles accidents.

Amaga o recull els cables elèctrics. Quan instal·lis els llums de l’arbre has de vigilar que no estiguin a l’abast de la teva mascota. En cas que jugués amb els cables podria escanyar-se o fer caure l’arbre sobre seu. També s’ha d’evitar que mossegui o mastegui els cables endollats, ja que podria patir una descàrrega elèctrica. Per impedir-ho, els has de recollir bé, el més enrotllats i amagats possible.

Desendolla els llums nadalencs quan no hi siguis. Si l’animal mossega els llums encesos podria patir una descàrrega elèctrica i clavar-se els vidres de les bombetes. Per això has de desendollar sempre els llums quan marxis de casa.

Lliga els guarniments de l’arbre. Si col·loques els ornaments de l’arbre molt baixos o prop d’algun moble on es pugui pujar i arribar-hi, pot ser que l’animal intenti agafar-los per jugar. Per evitar-ho, assegura bé els objectes que puguin trencar-se lligant-los amb un fil.

Evita boles nadalenques de vidre. Aquests ornaments solen estar fabricats amb un material que, en trencar-se, és molt tallant. És molt millor que facis servir esferes de feltre o de corda, que són molt menys perilloses.

Ves amb compte amb els centres de taula i les espelmes. L’arbre de Nadal no és l’únic element perillós per a la nostra mascota, també ho poden ser els centres de taula i les espelmes. Per evitar que la nostra mascota pateixi cremades, el millor és que col·loquis les espelmes en llocs als quals no tingui accés i que les encenguis només quan sigui necessari. Recorda apagar-les abans de sortir de casa. Evita els centres de taula compostos d’ornaments brillants, arrodonits i cridaners.

No deixis al seu abast objectes de mida petita. Els adorns nadalencs són molt colorits i criden l’atenció de les nostres mascotes. Per impedir que els agafi per jugar, és millor posar-los en un lloc al qual no pugui accedir.

Vigila amb les cintes i llaços. Aquests elements són un perill per als nostres animals de companyia, ja que poden produir asfíxia. Si se’ls mengen se’ls poden enroscar als intestins i obstruir el seu sistema digestiu.

I amb les plantes tòxiques. Si decores casa teva amb les típiques plantes nadalenques, com vesc, grèvol o ponsèties, tingues cura de posar-les en llocs elevats, on la mascota no hi arribi. Pensa que es tracta de plantes tòxiques que poden donar-los problemes estomacals.

Convé recordar també que hi ha aliments típics d’aquestes dates que resulten tòxics per als nostres animals. Els dolços i els torrons de xocolata, nous o alcohol poden provocar seriosos problemes de salut a la nostra mascota.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari