Publicat el 15/08/2023

Se sol pensar que un cap amb el cabell al zero no necessita tantes atencions com un amb cabellera, però els experts insisteixen que això no és així. Dur el cap rapat, expliquen, no vol dir que ens haguem d’oblidar del cuir cabellut, ja que necessita certes cures i miraments.

 

Els professionals de la salut alerten que la pèrdua de cabells, ja sigui per calvície o per un rasurat, disminueix el seu efecte protector sobre el cuir cabellut, deixant-lo exposat a la radiació ultraviolada i a la contaminació ambiental. Aquests riscos es poden minimitzar seguint les pautes que indiquen els dermatòlegs:

Rentar-se el cap sovint
El rentat freqüent no incrementa la caiguda dels cabells, asseguren els experts, sinó que pot ajudar a regular una caiguda excessiva. Això sí, s’aconsella utilitzar un xampú suau i, si tenim alguna patologia com caspa o greix, seguir un tractament específic.

Esbandir-se amb aigua tèbia
L’aigua molt calenta resseca el cuir cabellut. Per aquest motiu, és recomanable que ens esbandim el cap amb aigua tèbia.

Exfoliar el cuir cabellut
Igual que la cara, la pell que recobreix el crani necessita que les cèl·lules mortes es renovin. Per aconseguir-ho, cal aplicar exfoliant al cuir cabellut un cop per setmana.

Hidratar la pell del crani
Com que està desprotegida, queda exposada a factors externs que poden provocar-li sequedat, tibantor i descamació. La millor manera d’evitar-ho és aplicar una crema hidratant al cuir cabellut.

Utilitzar protecció
És important fer servir protectors solars que protegeixin la pell del cap dels raigs UVA. Durant els mesos més freds convé, a més, fer servir gorres o barrets per mantenir la calor del cuir cabellut i, d’aquesta manera, evitar-ne la deshidratació.

Redacció La Clau

Deixa un comentari