Publicat el 06/05/2019

Per a una òptima garantia de degustació, el cava s’ha de servir d’una manera correcta. La manera de servir-lo no és un procés innocu: realment pot afectar-ne el sabor i les aromes.

Com se serveix?
És molt important evitar qualsevol moviment brusc que pugui agitar el contingut, i a l’hora de servir-lo cal inclinar la copa, fer lliscar l’escumós sobre la seva paret, ja que això provoca la formació de bombolles, i no sobrepassar els 2/3 de la seva capacitat. Les bombolles del cava són fonamentals, ja que es formen en alliberar-se grans quantitats de diòxid de carboni dissolt, i ajuden a transferir el sabor, l’aroma i les sensacions en boca.

A quina temperatura?
La temperatura ideal per servir els caves joves és de 6 °C a 8 °C, i els criances entre els 8 °C i 10 °C. Si se serveix més fred no es perceben els sabors.

Com refredar? La millor forma és introduint les ampolles en un recipient que contingui meitat de gel i meitat d’aigua, com a mínim mitja hora abans del seu consum. També es pot utilitzar el frigorífic, tenint en compte que com a mínim es necessiten tres hores per refredar-lo.

En quina copa?
Les copes idònies per servir el cava són de vidre blanc i transparent, altes i preferentment en forma de tulipa o de flauta, més estreta i allargada que una copa normal, per tal de visualitzar la columna de bombolles que forma i gaudir de la seva aroma. És aconsellable subjectar les copes pel peu per no escalfar el cava.

Com degustar-lo?
El cava s’ha d’assaborir, hem d’admirar les seves petites i fines bombolles, gaudir de la riquesa de les seves aromes i la complexitat del seu gust, motiu pel qual no s’ha de beure amb presses.

Sense fer-ne un ús abusiu, és bo per a la salut i dona grans satisfaccions a qui el consumeix.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari