Publicat el 18/06/2020

La pandèmia que estem vivint ha fet que la casa tradicional i funcional que coneixíem s’estigui transformant en un tipus de llar més semblant a un refugi. El confinament i la incorporació de noves activitats, com el teletreball o l’esport i oci domèstic, ens han descobert la importància d’aspectes com la llum natural, la ventilació i els espais amb usos diversos.
Les estances que més canviaran en l’era postcovid-19 són:

  • El vestíbul. Es convertirà en una cambra d’esterilització on deixar roba i sabates. El sabater i el penjador seran imprescindibles. Als visitants els facilitarem sabatilles per accedir a la resta de la casa.
  • La cuina. Tornarà a tenir rebost i els electrodomèstics incorporaran funcions de purificació.
  • Dormitori principal. Haurà de poder convertir-se en despatx o estudi improvisat amb bona connectivitat. El mobiliari consistirà en un llit abatible amb una taula d’escriptori que es pugui plegar o amagar.
  • Dormitori de convidats. Serà una cambra on poder jugar, treballar, estudiar o fer esport.
  • La sala i el menjador. Haurà de comptar amb taula auxiliar de suport per treballar amb el portàtil o per sopar davant de la televisió. I haurà de ser lleugera per poder-la apartar i deixar espai quan el saló es converteixi en gimnàs.
  • Balcó o terrassa. Voldrem disposar de l’espai exterior que, temps enrere, preferíem tancar per guanyar més metres a l’interior de l’habitatge.

Les prioritats que buscarem a partir d’ara en una casa seran, doncs, més espai exterior i més espais versàtils que ens ajudin a sentir-nos bé i protegits.

Redacció La Clau

Deixa un comentari