Publicat el 25/06/2020

La primavera i l’estiu són dues estacions idònies per renovar alguns aspectes de la decoració de la casa, per tal d’aconseguir un espai fresc, alegre i relaxant. No cal fer grans transformacions, només canviant els tèxtils és possible donar un aire refrescant a tota la casa, fins i tot a l’exterior.

Com que els complements tèxtils de balcons, terrasses i jardins pateixen més que els d’interior, encara que estiguin fets amb materials resistents cal canviar-los de tant en tant. Abans de començar amb la renovació, el primer que hem de tenir en compte és que hem de triar sempre teles naturals. Teixits com el lli o el cotó fan que la sensació tèrmica sigui molt menor que la que hi ha fora de la casa, a més de ser transpirables. El segon, és optar per colors neutres i clars a les teles que faràs servir. Amb aquestes tonalitats, la casa tindrà un toc fresc que ajudarà a combatre les altes temperatures. Colors com el blau, que evoca el mar, o el verd que recorda la natura i el camp, són molt adients per a gandules, coixins i catifes d’exterior. Si utilitzes el blanc podràs gaudir d’una terrassa, balcó o jardí plens de llum i frescor.

Per protegir-nos del sol en els espais exteriors hem d’utilitzar tendals de tela que siguin lleugers i clars. Això permetrà que el vent circuli, fet que ens ajudarà a aconseguir un espai amb una temperatura més fresca. Una altra opció és col·locar para-sols. També hauran de ser colors clars o neutres perquè transmetin sensació de frescor. Recorda decorar el mobiliari amb teles de colors freds i estampats estiuencs que evoquin ambients naturals. Tonalitats suaus de blaus, verds, violetes i roses, així com el blanc i el beix, són un encert segur.

Si tenim la sort de tenir espais exteriors on fer menjars o aperitius, és recomanable que fem servir estovalles resinades, ja que són impermeables. Per donar més confort als menjadors d’estiu de patis i terrasses podem utilitzar catifes d’exterior, més lleugeres que les de dins de casa i amb capacitat de transpirar. Les cortines, estores i gelosies són molt útils per protegir-se del sol i, a més, donen privacitat. Això sí, els materials han de ser resistents a les inclemències del temps.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari