Publicat el 25/03/2017

L’arribada de la nova estació fa que les temperatures pugin i que hi hagi més hores de llum solar per a les plantes. Si volem que el nostre jardí llueixi ben radiant podem seguir aquests consells

 • Airejar la terra
  L’inici de la primavera és el moment idoni per sembrar, però al llarg de l’any els residus s’han anant acumulant a la superfície de la terra, formant una barrera que fa difícil el pas de l’aigua i els nutrients. És per això que convé airejar la terra, per tal que les llavors brotin amb força.
 • Enriquir el sòl
  Hi ha alguns trucs casolans que potencien les propietats del substrat, com enterrar restes de menjar al voltant de les plantes, o regar-les amb l’aigua de l’aquari quan aquest es renova.
 • Sembrar les plantes
  Quan el terra està preparat, ja podem escollir les flors que volem al nostre jardí. Segons l’espècie s’adobarà més tard o més d’hora, però sempre dues setmanes abans del seu auge. Els bulbs i tubercles de floració estival, com dàlies, begònies, gladiols i frèsies, es planten a la primavera.
 • Arreglar els desperfectes de la gespa
  És molt possible que les gelades i les baixes temperatures hagin provocat danys a la gespa. El primer que hem de fer és treure d’arrel les males herbes. Després anivellarem el terreny aixecant les zones enfonsades i aplanant les que estiguin més aixecades.
 • Eliminar les plagues
  Les primeres setmanes de la primavera són propícies per a l’aparició de plagues i malalties de les plantes. Per tant, durant els mesos d’abril i maig protegeix-les utilitzant insecticides cada 15 dies. També és aconsellable segar la gespa.
 • Regar
  El millor és tenir un sistema de reg automàtic que asseguri el bon manteniment del jardí. Si això no fos possible, es pot simular el reg per degoteig fent un foradet en una ampolla d’aigua que col·locarem al costat de cada planta.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari