Publicat el 07/06/2021

Tot aquell que utilitza una fèrula dental sap com és d’important la seva higiene per mantenir l’aparell net, lliure de gèrmens i en perfecte estat. I és que una bona neteja és essencial per evitar infeccions i malalties a la boca.

Els principals consells que donen els dentistes:

  • Cada matí, en treure’t la fèrula, raspalla-la amb un raspall de pròtesis, aigua i un sabó neutre. Pots utilitzar-ne un de dents, però que no sigui el que fas servir per a la teva neteja bucal diària. És important que el sabó no tingui perfums per evitar degradar el material amb alcohol o altres agents agressius. Després, esbandeix la fèrula amb molta aigua i deixa-la cap per avall sobre un paper absorbent per evitar que apareguin taques d’humitat.
  • Un cop a la setmana fes una desinfecció més a fons per eliminar possibles bacteris i fongs. Utilitza una pastilla efervescent per netejar retenidors i fèrules. Després de la desinfecció, és molt important aclarir bé amb aigua la fèrula, assecar-la del tot i rebutjar el líquid.
  • Renta l’estoig de la fèrula almenys un cop a la setmana i vigila que estigui sempre sec, tant si l’aparell és a dins com si no. Pensa que el seu estat de neteja també afecta la higiene de la fèrula.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari