Publicat el 16/07/2017

Experts del sector tecnològic i agroalimentari de tot el món van reunir-se fa unes setmanes al Basque Culinary Center (BCC), en el marc del Project Gastronomia, per debatre sobre el futur del menjar. Segons els càlculs, el 2050 la població mundial serà de 9.700 milions de persones, i tant la gastronomia com el sistema alimentari hauran d’adaptar-s’hi.

Les conclusions de la trobada van revelar que cada vegada menjarem menys carn, que augmentarà el consum d’insectes i peixos, i que es podrien consumir filets de vedella creats a partir de soja. També es considera molt possible que cadascú produeixi part de les seves verdures i hortalisses i que les comparteixi amb els veïns. A més, a les ciutats podrien instal·lar-se hivernacles ultraeficients amb l’objectiu de filtrar la part de la llum del sol que més ajudi al creixement de les plantes. La resta s’aprofitaria per generar electricitat.

Pel que fa als sistemes de cultiu i de recollida, també podrien canviar com a conseqüència de la integració de drons o sensors en els cultius. Aquests instruments ajudarien a crear una agricultura de precisió en què pesticides, fertilitzants o l’aigua s’anirien adaptant als canvis de l’entorn.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari