Publicat el 01/05/2019

Una de les principals qüestions que sorgeixen quan ens plantegem comprar un cotxe elèctric és on recarregarem la bateria. El més aconsellable és disposar d’un punt de recàrrega propi, ja sigui al garatge de casa o a la teva plaça de pàrquing comunitari. Gràcies a la normativa actual i a les diferents solucions tècniques, això és relativament senzill i més assequible del que sembla. Aquests són els passos a seguir:

 •  Seleccioneu una empresa instal·ladora, per tal que realitzi la instal·lació del punt de recàrrega vinculat per al vehicle elèctric.
 • Trieu quin tipus i quin mode de recàrrega voleu:
  Punt vinculat més segur, robust i dedicat per al vehicle elèctric (estil Wallbox amb mode de comunicació
  Punt de recàrrega vinculat més senzill i econòmic (estil interruptor domèstic amb un circuit específic amb mode de comunicació 1-2).
 • Decidiu la potència per a la recàrrega i contracteu-ne més en cas que no sigui suficient. Generalment, la potència contractada per a l’habitatge és suficient per proporcionar energia elèctrica al vehicle mitjançant un endoll domèstic que té una potència de 2,3 kW (220V i 10A), ja que el vehicle recarrega de nit quan no hi ha gairebé consum a la resta de l’habitatge.
 •  Escolliu un esquema d’instal·lació per al punt de recàrrega vinculat al pàrquing:
  Punt connectat directament al comptador de l’habitatge (esquema tipus 2 de la Instrucció Tècnica ITC-BT-52).
  Punt connectat en un nou subministrament específic en el pàrquing (esquemes possibles recollits a la Instrucció Tècnica ITC-BT-52).
 •  Envieu una comunicació a la Comunitat de propietaris del pàrquing indicant quina instal·lació elèctrica es durà a terme i quan està previst iniciar-la.


Redacció La Clau

Font: http://icaen.gencat.cat

Deixa un comentari