Publicat el 20/07/2021

El primer bany d’un cadell és bàsic perquè el gos en guardi un record tan positiu com sigui possible. Això evitarà que l’experiència es converteixi en un moment desagradable per a ell i que dificulti els rentats posteriors. Perquè l’accepti bé, els veterinaris recomanen fer el primer bany cap a les 12 setmanes de vida i quan ja se li hagin posat totes les vacunes. Si ho fem bé, asseguren, fixarem les bases perquè no tingui por a la banyera. Aquestes són les pautes que recomanen seguir:

  • Raspalla suaument el pèl del teu cadell abans de banyar-lo. Fes-ho amb moviments senzills i amb un raspall apropiat que elimini la brutícia del seu pelatge i el relaxi.
  • Depenent de la seva grandària, pots banyar-lo en un contenidor o banyera per a gossos, a la banyera o qualsevol altra pileta, però no oblidis posar a la base alguna estora antilliscant o similar perquè el cadell no perdi l’equilibri.
  • Mulla el seu pelatge amb aigua tèbia. Pots fer servir el ruixador de la dutxa o qualsevol recipient per tirar-li aigua per sobre, a poc a poc. Comença per les potes i ves pujant,
    però evita el cap: en aquesta zona és millor que hi passis la mà mullada perquè no s’espanti. Si es deixa fer sense problema, ves felicitant-lo. Si intenta escapar, no el renyis. Tan sols intenta mantenir-lo en l’interior de la banyera i premia’l quan estigui quiet o tranquil.
  • Un cop mullat, aplica-li el xampú, ensabonant-li bé tot el cos amb una esponja tova. Després, esbandeix-lo bé per retirar tot el sabó.
  • Asseca el cadell amb la tovallola abans de treure’l de la banyera i utilitzar l’assecador, que ha d’emetre aire tebi, no calent, i estar a la mínima potència per no espantar l’animal. Ves de les potes cap amunt i evita el musell i les orelles.
  • Quan hagis acabat, acarona’l amb el raspall i dona-li un premi quan estigui relaxat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari