Publicat el 05/08/2019

Els gelats són les postres estrella de l’estiu i, igual que el formatge o el vi, també tenen la seva manera de servir-se per poder-los gaudir com cal. Per servir un gelat a l’estil tradicional, amb boles de gelat rodones i perfectes, només es necessita una mica de preparació i de pràctica. Això farà que la presentació sigui molt més atractiva i professional.

La clau està en la temperatura, no només del gelat, també de la cullera i del recipient on ho serviràs, perquè tot això determinarà la seva forma final. Un altre factor que entra en joc per servir gelat en boles perfectes és el moviment fluid del canell, i per això és important que el gelat tingui la temperatura adequada perquè en formar la bola la seva figura sigui completament rodona i perfecta. Pren nota:

  • Col·loca tot el material de cuina que utilitzaràs per servir el gelat, ja siguin copes, platets o gots, al congelador durant uns 15 minuts. Aquest pas és vital perquè evita que el gelat perdi la seva forma un cop a taula.
  • Retira el gelat del congelador i posa’l a la nevera abans de servir-lo, ja que així tindrà la temperatura adequada i la consistència ideal, és a dir, ni molt dura ni molt tova. Aproximadament per cada quilo de gelat s’ha de deixar uns tres minuts a la nevera, però aquest temps varia en funció de la temperatura del frigorífic.
  • Serveix-lo amb una cullera de gelateria. Hem de col·locar aquest estri dins d’un got amb aigua a temperatura ambient. Cada vegada que el fem servir el passarem per aigua perquè ens sigui més fàcil extraure el gelat i donar-li forma de bola.
  • També pots fer servir un altre tipus de cullera. Amb un parell de culleres de sopa o de cafè, depenent de la quantitat de gelat que vulguem, podem fer porcions de forma ovalada. La tècnica es basa en anar modelant el gelat passant-ho d’una cullera a una altra. A aquesta forma de gelat ovalada se l’anomena quenelle, especialment als països anglosaxons.
  • Una altra manera senzilla de servir el gelat: hi ha encara un altre sistema de presentació molt fàcil de fer. Consisteix a treure el gelat del seu envàs damunt d’una taula de tallar i, amb un ganivet ben esmolat, anar fent rodanxes gruixudes de gelat que tallarem al seu torn per la meitat.
  • Decora: un cop tallat de la manera que més t’agradi i col·locat al recipient que has triat, la resta és cosa de la teva imaginació. Recorda, però, que una bola de gelat per si sola no té el mateix impacte que si l’acompanyes amb unes rodanxes de plàtan, un rajolí de mel, fulles de menta o galetes. Això ja dependrà del teu criteri artístic.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari