Publicat el 12/08/2020

La calor de l’estiu és més suportable quan es disposa d’un jardí, un pati o una terrassa. Però si la nostra llar no té ni un simple balcó, sempre podem utilitzar la imaginació i fer servir una decoració ben estiuenca. Utilitzar elements decoratius per crear racons relaxants no només donarà un toc de frescor a la casa, sinó que la farà més acollidora.

El primer que has de fer és buscar un estil que et recordi un espai exterior: un porxo, un jardí, una zona de bany… Fixa la teva atenció en les finestres i pensa a utilitzar materials frescos, acolorits i naturals, sense perdre de vista la presència de les plantes, ja que són la millor forma de donar frescor i color a una casa.

Crea el teu propi racó estiuenc
Hi ha objectes que ens traslladen a espais oberts amb només mirar-los. Un penjoll fet amb petxines fa pensar en la platja, així que pots col·locar-ne un prop d’una finestra per crear un ambient marí. Si vols fer-ho encara més real, instal·la una hamaca i un para-sol a prop i et semblarà que ets a la vora del mar. Fer una composició de barrets de palla en una paret també pot ajudar a fer la sensació de ser a l’aire lliure. Pots intensificar aquesta impressió amb coixins distribuïts per terra, fanalets amb espelmes, plantes penjades d’estructures de macramé, cistelles d’espart per guardar revistes… Et semblarà que ets a la terrassa!

Plantes i flors
Són els elements perfectes per portar l’exterior a l’interior. Aprofita els racons amb més llum per posar-les. Però si en algun lloc tens problemes amb la claror, sempre pots optar per plantes artificials. Fes servir les prestatgeries per col·locar falgueres o plantes penjants: així tindràs un jardí vertical. Les flors fresques i fins i tot les cortines i coixins florejats també poden ajudar-te a crear un verger interior.

Finestres
Tria l’espai interior amb més finestres per decorar-lo com si fossis a l’aire lliure. A més de plantes i mobiliari d’exterior, pots utilitzar espelmes amb aromes florals que ajudin a transportar-te a jardins i boscos amb les seves essències.

Materials naturals
L’estiu és sinònim de lleugeresa i de naturalitat, per això és important que dins de casa escullis materials com el cotó per als tèxtils i fibres per als mobles. També pots afegir elements com estoretes tipus fusta o decorar les teves taules amb elements naturals com petxines i vieires. Altres materials que pots afegir són la palla o el vímet.

Colors vius
Busca una base neutra i complementa-la amb elements de colors vius que li donin un toc estiuenc. Els tons blaus, turquesa i cian són perfectes per crear ambients mariners, mentre que els verds li poden donar un toc més silvestre.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari