Publicat el 03/06/2021

Encara que deixem el forn ben net per dins, sovint veiem que el greix s’acumula al vidre i a la porta. Això passa perquè la majoria estan formats per un vidre exterior i un altre d’interior per ajudar a mantenir la temperatura, i entre les dues capes es filtra la brutícia. Si vols que el teu forn es vegi impol·lut des de fora, pren nota de les indicacions que donen els professionals:

Treu la porta. Per netejar-la com cal és necessari desmuntar-la. Comprova en el manual d’instruccions com fer-ho. Els fabricants tenen en compte aquesta situació i dissenyen les portes dels forns perquè es puguin desmuntar i netejar amb relativa facilitat. No obstant això, si tens problemes, posa’t en contacte amb un tècnic.

Elimina les incrustacions. Estova-les primer polvoritzant una barreja d’aigua calenta i llimona o, si ho prefereixes, amb algun desgreixador. Un dels més eficaços és el detergent per rentar els plats diluït amb aigua. Raspa la brutícia amb una fulla o rasqueta (les més indicades són les de netejar vitroceràmiques) i retira-la amb paper absorbent. Torna a ruixar amb aigua calenta i llimona i frega amb un fregall. Has de seguir aquests passos en tots dos vidres, tant l’interior com l’exterior.

Consideracions. Si la porta del forn és antiempremtes, ves amb compte: no tots els productes són adequats per a la seva neteja. I si és d’acer inoxidable, frega sempre en la direcció del poliment per evitar deixar marques. Per deixar-lo lluent, fes servir una mica d’oli d’oliva.

En qualsevol cas, mira sempre d’assessorar-te adequadament davant els dubtes tècnics que tinguis abans de posar-t’hi.

 

Redacció La Clau

 

Deixa un comentari