Publicat el 21/04/2019

El primer que hem de fer per tenir el nostre vehicle impecable és rentar-lo només amb aigua per eliminar la pols i la brutícia. Hem de vigilar que aquesta operació es faci en un lloc adequat, on hi hagi una presa d’aigua amb un desguàs, utilitzant productes biodegradables i sense malbaratar l’aigua.

Un cop remullat, l’ensabonarem amb algun producte per netejar el cotxe. És important que fem servir raspalls o esponges suaus per no fer malbé la pintura, i que freguem de dalt a baix i no en cercles.

Començarem per netejar les zones més brutes, com els baixos i el para-xocs, que és on s’acumula més brutícia. Repassarem tota la carrosseria per detectar incrustacions com mosquits o excrements d’ocell, que no hem de netejar mai amb l’esponja. Si no tenim a l’abast aigua amb una mànega, podem fer servir un mocador de paper i quan puguem l’acabarem de netejar amb aigua. Recorda que els excrements d’ocells són molt àcids i cal eliminar-los el més aviat possible per evitar que provoquin corrosió en la pintura.

Quan toqui esbandir el sabó haurem de vigilar les zones on s’uneixen peces perquè solen acumular escuma. Un cop eliminat tot el detergent, eixugarem el cotxe amb un drap de microfibra o de cotó, ja que si el deixem assecar a l’aire les gotetes quedaran marcades i la calç podria perjudicar la pintura.

Pel que fa a l’encerat, és recomanable fer-ho cada dos o tres mesos, ja que protegirà el cotxe de la possible brutícia que normalment queda adherida a la xapa.

Si vius prop de la platja també has de tenir precaució amb la sorra que es cola pels forats i ranures i que es queda enganxada a la carrosseria. Assegura’t d’eliminar-la bé abans de fregar el cotxe amb una esponja o drap, perquè podries ratllar la pintura. L’ideal és eliminar-la amb aire a pressió o, si no és possible, amb aigua a pressió sense raspall.

Per a les llantes farem servir un gibrell o una galleda, aigua tèbia amb sabó neutre, raspall, baieta de microfibra i un producte específic. Primer els tirarem aigua a pressió per a una neteja general, i després hi aplicarem el producte especial per a llantes, que deixarem actuar durant uns minuts. Fet això, fregarem amb la baieta o raspall.

Per netejar els vidres podrem utilitzar qualsevol netejavidres de casa i fregar-los amb un drap de microfibra.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari