Publicat el 07/12/2020

Un dels productes gourmet de luxe per excel·lència és el caviar, però són molts els comensals que ignoren la seva veritable naturalesa perquè s’etiqueten amb el mateix nom ous d’espècies més econòmiques. Per això, és bastant habitual que en les vetllades nadalenques trobem petites perles fosques adornant canapès que no són autèntic caviar. Per evitar confusions, és fonamental conèixer les característiques d’aquestes delicadeses.

El caviar procedeix únicament dels ous de l’esturió. Els seus succedanis tenen propietats semblants amb un grau menor de qualitat i provenen del salmó, el lumpus, el bacallà o la truita, entre d’altres.

El preu del producte original no és apte per a totes les butxaques. Entre les més de vint espècies d’esturions que existeixen, la més apreciada i cara és la beluga. Els seus ous destaquen per ser una mica més grans, de gust suau i un color gris clar.

Quan es tasta, ha de rebentar i dissoldre’s ràpidament a la boca. Si la carcassa cruix quan la mossegues, és fals.

El caviar s’ha de conservar en fred. En el moment de consumir-lo s’ha de prendre una petita quantitat i dipositar-la en el dors de la mà perquè es temperi i millori la seva degustació.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari