Publicat el 08/10/2021

El mal ús del telèfon mòbil per part dels conductors és una de les principals preocupacions de la Direcció General de Trànsit (DGT) a causa de les distraccions que provoca en la conducció. Per això, no només està penat l’ús del mòbil al volant, sinó que a més ens poden multar per portar-lo en el quadre de comandament.

L’única manera de poder portar el mòbil al nostre vehicle és, segons va explicar el màxim responsable de la DGT, Pere Navarro, deixar-lo fixat amb un suport homologat i no manipular-lo durant la conducció. La DGT també explica que per poder utilitzar-lo sense cap perill cal sortir de la via, aturar el cotxe i apagar els llums del vehicle. És a dir, que hem de fer-ho en una «zona segura», que no són ni les aturades per congestió de trànsit ni davant d’un semàfor en vermell.

Així doncs, si volem portar el mòbil dins del nostre cotxe de manera segura i evitar una multa, hem de dur-lo col·locat correctament en un suport homologat i no agafar-lo ni utilitzar-lo en cap moment, tret que el vehicle s’aturi en una zona segura.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari