Publicat el 30/12/2021

Les prestatgeries són un element molt pràctic, ja que ofereixen una gran capacitat d’emmagatzematge. No obstant això, a l’hora de decorar un espai amb una prestatgeria oberta el problema que se’ns presenta és que tot queda a la vista. Per això, s’ha de tenir especial cura amb l’ordre i l’organització, de manera que resulti fàcil trobar qualsevol cosa que s’hi emmagatzemi i, al mateix temps, ofereixi una harmonia visual.

És imprescindible, doncs, que el primer que tinguem en compte quan toqui decorar prestatgeries obertes sigui mantenir l’ordre. Per evitar que els objectes petits acabin creant un efecte caòtic, podem utilitzar caixes decoratives on guardar-los.

Una qüestió també molt important és que cal tenir presents els tons de tots els objectes que dipositem a la prestatgeria, ja que no tots els colors crearan en conjunt una sensació agradable a la vista.

Si la prestatgeria es troba al menjador, una bona idea pot ser utilitzar-la per exposar-hi la vaixella i la cristalleria. Si és al saló, es pot fer servir per lluir tot tipus de peces decoratives. Es tracta d’utilitzar aquests mobles oberts per donar protagonisme a tots aquells elements que no només decoren, sinó que personalitzen l’espai d’acord amb els teus gustos i estil.

En el cas de la cuina, hem d’evitar que les prestatgeries obertes s’acabin convertint en un lloc ple d’objectes que no sabem on col·locar i que s’omplen de brutícia i acumulen pols. Per prevenir-ho, col·loca als prestatges superiors els articles que tenen una funció decorativa; millor que siguin grans, perquè serà més fàcils netejar la pols i el greix que s’hi acumuli. En els prestatges més accessibles pots disposar plats i altres peces i estris que utilitzis de manera habitual, ja que cap d’ells no acumularà pols.

Redacció La Clau

Deixa un comentari