Com decorar amb cromoteràpia de tardor | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/09/2020

L’estiu es va acabant i els dies són cada vegada més curts. Per contrarestar els efectes negatius d’aquesta reducció de llum solar podem posar en pràctica la cromoteràpia, és a dir, la utilització dels colors per influir en la millora de l’estat anímic i de benestar.

La cromoteràpia ambiental té en compte la influència dels colors que ens envolten sobre el nostre estat anímic, ja que ens poden ajudar a sentir-nos carregats d’energia, eliminar l’estrès, relaxar-nos o concentrar-nos. Però abans de començar a decorar la casa amb els colors de tardor ens hem d’oblidar de pensar només en el marró i el verd fosc, perquè si ens fixem en les tonalitats que va mostrant el bosc ens adonarem de la multitud de colors que ofereix: ocres, taronges, grocs, granats, porpres, verds i, fins i tot, vermells.

Colors càlids. Aporten sensació d’energia i afavoreixen l’activitat física i mental. Els tons terrosos, com els marrons, sorres i ocres, t’ajudaran a obtenir més sensació de calidesa i naturalitat. La gamma de colors entre el beix i el marró, que recorden els diferents arbres que podem trobar al bosc en aquesta època, són perfectes per decorar el saló.

Groc. És un color positiu i relaxant que ajuda a desenvolupar la intel·ligència i la creativitat i dona molta alegria. Combinat amb altres tonalitats, com el marró, es pot obtenir un ambient acollidor que convidi a relaxar-se. Per al saló és recomanable utilitzar-lo en petites dosis o en combinació amb algun color fred, com el gris o el blanc, ja que això li aportarà equilibri. També es pot barrejar amb el verd, si el que volem són ambients més frescos i informals.

Taronja. Molt adient per a espais on es vulgui potenciar les relacions humanes. És ideal per al menjador, la cuina o el saló, ja que aporta calidesa i és el color de la sociabilitat per excel·lència. Combina de meravella amb el blanc, el beix i el gris.

Verd. Un dels colors més positius que existeixen. Es relaciona directament amb el cor i representa l’equilibri, l’estabilitat i l’esperança. És perfecte per al saló i habitacions infantils o d’adolescents. Combinat amb el taronja, que simbolitza l’alba i el capvespre, ens connecta directament amb la natura, i es pot utilitzar en tota la casa.

Vermell. Aporta una gran quantitat d’energia i excitació, per tant és millor combinar-lo amb altres colors i no abusar-ne. És un color alegre que pots utilitzar en els tèxtils per barrejar-lo amb tons menys cridaners.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari